air dan bunyi

Sedikt fakta tentang air....
Dr. Masaru Emoto dari Universiti Yokohama telah menemui keadaan perubahan bentuk molekul air apabila di dengarkan bunyi. Setelah didengarkan beberapa jenis bunyi kemudian air itu disejukbekukan pada suhu -50 ???C dimakmal dan diambil gambarnya menggunakan kamera mikroskop electron .
Apabila dilihat gambarnya , didapati molekul air telah berubah kepada pelbagai bentuk. Apabila perkataan Arigato (terima kasih dalam bahasa Jepun)" di depan botol air tadi.Kristal menjadi sangat indah. Lalu dicuba dengan menghadapkan tulisanhuruf Jepun, "Arigato". Kristal membentuk dengan keindahan yang sama.Selanjutnya ditunjukkan kata "setan", kristal berbentuk buruk. Diputarkan muzik Symphony Mozart, kristal muncul berbentuk bunga. Ketika musik heavymetal diperdengarkan, kristal hancur.
ketika 500 orang berkonsentrasi memusatkan pesan "peace" di depan sebotol air,kristal air tadi mengembang bercabang-cabang dengan indahnya. Dan ketika dicoba dibacakan doa Islam, kristal bersegi enamdengan ima cabang daun muncul berkilauan. Subhanallah. Dr. Emoto akhirnya mengeliling dunia melakukan percubaan dengan air di Swiss, Berlin, Prancis,Palestin, dan ia kemudian diundang ke Markas Besar PBB di New York untuk menunjukkan pemuannya pada bulan march 2005. Ternyata air boleh "mendengar"kata-kata, boleh "membaca" tulisan, dan boleh "memahami" pesan. Dalam bukunya The Hidden Message in Water, Dr. Masaru Emoto menguraikan bahwa air bersifat merakam pesanan, seperti pita magnetik atau compact disk. Semakin kuat konsentrasi pemberi pesanan, semakin dalam pesan tercetakdi air.
Airboleh menukar pesan tadi melalui molekul air yang lain. Penemuan ini MUNGKIN BOLEH menjelaskan, kenapa air putih yang didoakan bisa menyembuhkan org sakit.Dulu ini kita anggap musyrik, atau paling sedikit kita anggap sekedar ikhtiar,tetapi ternyata molekul air itu menangkap pesan doa kesembuhan,menyimpannya,dan vibrasinya merambat kepada molekul air lain yang ada di tubuh si sakit. Tubuh manusia memang 75% terdiri atas air. Otak 74.5% air. Darah 82%air.Tulang yang keras pun mengandung 22% air. Air putih galon di rumah,boleh setiaphari didoakan dengan khusyu kepada Allah, agar anak yang meminumnya soleh,sihat, dan cerdas, dan agar suami yang meminum tetap setia. Air tadi akan berproses di tubuh meneruskan pesan kepada air di otak dan pembuluhdarah.Dengan izin Allah, pesan tadi akan dilaksanakan tubuh tanpa kita sadari.Bila air minum di suatu kota didoakan dengan serius untuk kesalehan, insyaAllahsemua penduduk yang meminumnya akan menjadi baik.

Rasulullah saw. bersabda, "Zamzam lima syuriba lahu", "Air zamzam akan melaksanakan pesan dan niat yang meminumnya". Barangsiapa minum supaya kenyang,dia akan kenyang. Barangsiapa minum untuk menyembuhkan sakit, dia akan sembuh.

Subhanallah ... Pantaslah air zamzam begitu berkhasiat karena diamenyimpanpesan doa jutaan manusia selama ribuan tahun sejak Nabi Ibrahim a.s. Bila kita renungkan berpuluh ayat Al Quran tentang air, kita akan tersentak bahwa Allah rupanya selalu menarik perhatian kita kepada air. Bahwa air tidak sekadar benda mati. Dia menyimpan kekuatan, daya rekam, daya penyembuh, dan sifat-sifat aneh lagi yang menunggu disingkap manusia.Islamadalah agama yang paling melekat dengan air. Solat wajib perlu air wudhu 5 kali sehari. Habis bercampur, suami istri wajib mandi. Mati pun wajib dimandikan.Tidak ada agama lain yang menyuruh memandikan jenazah, malahan ada yangdibakar.Tetapi kita belum melakukan zikir air.Kita buang secara mubazir, bahkan kita mencemarinya. Astaghfirullah. Seorang ilmuwan Jepun telah merintis. Ilmuwan muslim harus melanjutkan kajian kehidupan ini berdasarkan Al Quran dan hadis. Wallahu a'lam ...



muzik
jangan dengar muzik semasa hendak tidur dgn menngunakan mp3/mp4/walkman/hp or ape2 device yg menngunakan U-phone...
ini kerana hasil 'kajian dari pemerhatian' menunjukkan certain muzik yg di dengar boleh menyebabkan otak kita bertukar --- efeknyer pada perangai...

untuk lagu yg berkonsepkan genre rancak seperti rock,hardcore,punk, and lain2
boleh menyebabkan hormon otak berubah ke arah perangai yang negatif...
sebaliknya berubah lah pada lagu2 yang berentak perlahan atau yg tenang ..
juga boleh menggunakan aplikasi ayat2 Al-quran....
hasil kajian dari jepun ayat Al-quran yg didengarkan/dibacakan pada air putih (mineral)
menunjukkan molekul2 air berubah pada bentuk2 yg menarik seperti bentuk kristal...
manakala kajian yang sama dilakukan dgn menggukan lagu2 yg rancak seperti hardcore
telah menyebabkan molekul2 air itu berubah kepada bermacam-macam bentuk yang tidak stabil....lagu2 yg memberi maksud dan perkataan yang tidak baik juga perlu dihindarkan....
kesimpulannya seelok elokNyer...jangan lah mggunakan U-phone ketika hendak tidur pada malam hari.....

No comments: